Over Akke-Jeanne

Ik heb een liefde voor mensen en psychologie. Op mijn 21e raakte ik gefascineerd door de psychologie van Jung; iets wat tot op de dag van vandaag in mijn leven doorwerkt.

Naast een masters diploma in psychologie heb ik diverse Jungiaanse trainingen gevolgd. Daarnaast heb ik jarenlange trainingsanalyse ondergaan. Hierdoor ben ik allround geworden: Ik heb een gedegen theoretisch fundament en ik ben ervaren in de praktische toepassing van die theorieën.

In mijn loopbaan heb ik verschillende posities gehad. Zo heb ik trainingen gegeven bij ontwikkelingsorganisaties en werkte ik als psychologiedocent en coach bij de Hogeschool van Amsterdam. Gedurende zes jaar ben ik als trainer en professioneel coach parttime werkzaam geweest bij SchoolvoorCoaching

In 2011 heb ik met mijn broer JungPlatform opgezet. Dit is een aanbieder van online psychologische en spirituele cursussen. Voor deze organisatie vervul ik een aantal management taken en overzie ik de ontwikkeling van nieuwe programma’s. Zie www.jungplatform.com

Ik hou er van mijn horizon te verbreden. Dit gebeurt in de gesprekken die ik voer als onderdeel van mijn werk, maar ook in mijn privéleven. Mijn horizon is eveneens verbreed door reizen. Zo heb ik een aantal jaar in het buitenland gewoond en gewerkt: Zuid-Afrika, Frankrijk en Zambia. Naast reizen verbreed ik mijn horizon middels het lezen van filosofische en psychologische beschouwingen. Ik beleef er plezier aan mijn denken steeds verder aan te scherpen.

Een ontwikkeling waar ik nooit bewust voor gekozen heb, maar wat het leven als het ware afgedwongen heeft, is het herstellen van pijnlijk verlies. Mijn hart is vaak gebroken, waardoor ik tegen wil en dank steeds behendiger geworden ben in het herstel. Door de jaren heen heb ik ook anderen begeleid in het herstel van hun gebroken hart. Dit heeft geleid tot mijn boek ‘Psychologie van een gebroken hart’ (Uitgeverij AnkhHermes).